Defensie

Defensie is al eeuwenlang een belangrijke drijver voor innovatie. Innovaties vinden momenteel veelal plaats op het gebied van elektronica en gewichtsbesparing. Materieel moet snel, veelzijdig en efficiënt inzetbaar zijn. Gebruik maken van hoogwaardige materiaalsoorten en processen draagt bij aan deze gewichtsbesparing bij verhoogde constructieve sterkte. Dit vraagt van leveranciers aan deze markt een uniek palet . Uiteraard spelen engineering, kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid een grote rol in de productie van onderdelen.

De defensiemarkt is een werkelijke aanjager van technologische innovatiekracht.Bas Schunselaar - Managing Director
Efficiënt en snel inzetbaar

Al jarenlang zijn wij bijvoorbeeld leverancier van behuizingen van elektronica, onderdelen voor optische systemen en ophangsystemen voor radar- en antenne-uitrustingen. Deze onderdelen vragen om een extreme nauwkeurigheid en afwerking. Ook materiaalkeuze en de modernste productietechnologieën spelen een belangrijke rol. Mede daarom zijn wij met grote regelmaat in een vroegtijdig stadium betrokken bij productie-rijp maken van deze onderdelen.

vierkant

De unieke kennis en capaciteiten van de Micro Machining Group zorgen ervoor dat wij voor de defensiemarkt bekend staan als betrouwbare partner en systeemleverancier. De Micro Machining Group bezit moderne productiemiddelen en daarnaast alle certificaten (AS9100D en AQAP 2120) waardoor bijna elke klantwens gerealiseerd kan worden.

Wij gaan graag met u in gesprek over de uitdagingen waar u nu voor staat en welke bijdrage wij aan uw oplossing kunnen leveren.

Voedingsmiddelen

De markt voor voedingsmiddelen is sterk in verandering op vele fronten. De groeiende aandacht voor duurzaamheid, productiesnelheid, de sterk toenemende vraag naar maatwerk en de verwachte levensduur van machines hebben voor u als fabrikant naast directe ook belangrijke indirecte gevolgen. Deze combinatie van factoren zorgt er namelijk voor dat er veel meer nadruk op onderhoud, service en de levering van vervangende onderdelen komt te liggen. Zaken die voor uw afnemers in hun aankoopbeslissing steeds belangrijker zullen worden en waardoor u mee moet gaan veranderen met de markt. De Micro Machining Group beweegt met u mee door de snelle levering en kwaliteit van deze onderdelen te garanderen.

Wij leveren de juiste onderdelen zodat u zich volledig op de vraag van uw klant kan concentreren.Bas Schunselaar - Managing Director
LEVENSDUUR en betrouwbaarheid

Naast de levering van nieuwe installaties komt het ook steeds meer voor dat bestaande installaties door marktontwikkelingen aangepast of aangevuld moeten worden. Hier houdt u natuurlijk rekening mee bij de ontwikkeling van nieuwe installaties maar het aanpassen of aanvullen van een bestaande installatie brengt weer heel andere vragen met zich mee. De Micro Machining Group denkt graag met u mee over bijvoorbeeld het gebruik van andere materialen, bewerkingen en processen om zo productie-, duurzaamheids- of besparingsdoelstellingen te realiseren. U kan erop vertrouwen dat wij de juiste onderdelen leveren zodat u zich volledig op de vraag van uw klant kan concentreren.

Kwaliteitscontrole
Serieproductie

Naast onze specialisatie in de verspanende bewerkingen van roestvaststaal en de levering van kleine en hoogwaardige series draai- en freesdelen voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie nemen wij u graag ook een deel van de assemblage uit handen.

Uiteraard beschikken wij over de certificaten die als standaard gelden in uw markt.

Wij gaan graag met u in gesprek over uw veranderende markt, wat dit vraagt van uw leveranciers en wat onze ongekend korte levertijden en kwaliteitsgaranties voor uw service aan uw klanten kan betekenen.

Semiconductor

Het alsmaar groeiend gebruik van mobiele telefoons en tablets, de opkomst van ‘wearable computing’ en het feit dat processoren en elektronica in steeds meer toepassingen gebruikt worden zorgt voor veel kansen in de semiconductor markt. Daar tegenover staan ook een aantal significante bedreigingen, want om in een snel veranderende markt een aandeel te behouden wordt er van u verwacht dat u continu blijft innoveren. De Micro Machining Group draagt haar steentje bij aan de innovatiekracht van haar partners door zelf continu te innoveren op het gebied van productieprocessen, materialen en ketenintegratie.

De Micro Machining Group onderscheidt zich al jaren in deze markt door haar innovatiekracht, kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid.Bas Schunselaar - Managing Director
Onze bijdrage aan uw innovatiekracht
midden

De basis van innovatie in de semiconductormarkt is al tijden de focus op nog kleinere en preciezere producten. Dat betekent voor u natuurlijk dat uw processen en producten steeds complexer worden, maar voor uw leveranciers betekent dit dat kwaliteitseisen en richtlijnen ieder jaar weer aangescherpt worden. De Micro Machining Group onderscheidt zich al jaren in deze markt door haar innovatiekracht, kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid en voelt zich uitstekend op zijn gemak in deze veeleisende markt. Wij passen onze productiemethoden zo aan dat zij perfect passen in uw keten en werken nauw met u samen om alle processen zo efficiënt mogelijk in te richten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

De Micro Machining Group beschikt over montage-faciliteiten en kan de reiniging van uw onderdelen uitvoeren in diverse gradaties. Daarnaast beschikken wij over de mogelijkheid om  een groot aantal warmte- en oppervlaktebehandelingen voor u uit voeren. Wij beschikken uiteraard over alle certificaten die nodig zijn om aan uw markt te leveren.

Graag horen wij welke uitdagingen u op dit moment bezig houden, en vertellen graag welke bijdrage wij hieraan kunnen leveren.

Olie en gas

De veilige en succesvolle winning van olie en gas staat of valt met de betrouwbaarheid van de gebruikte apparatuur en materialen, terwijl ook onze hele samenleving volledig afhankelijk is van de stabiele winning en transport van deze brand- en grondstoffen. Maar deze al veeleisende markt is altijd in beweging, de winning wordt namelijk door diverse factoren continu moeilijker en daardoor kostbaarder. De markt vraagt daarom om innovaties die exploratie, winning of transport verbeteren. Een betrouwbare leverancier is natuurlijk essentieel, maar misschien belangrijker nog is een partner die zijn steentje bijdraagt aan de uitdaging die zo essentieel is voor uw positie in de markt. De Micro Machining Group werkt al jaren voor grote internationale spelers in uw markt die weten dat ze op ons kunnen bouwen en wij zijn dan ook trots op de door ons geleverde prestaties en betrouwbaarheid.

Innoveren op het gebied van materiaalgebruik, productieprocessen en kwaliteitscontrole.Bas Schunselaar - Managing Director
Innovaties voor exploratie, winning en transport

Uiteraard zijn wij volledig op de hoogte van de steeds strenger wordende eisen in deze markt en we proberen hierop te anticiperen door te innoveren op het gebied van materiaalgebruik, productieprocessen en kwaliteitscontrole. De Micro Machining Group beschikt over ervaring en expertise in het bewerken van reguliere metaalsoorten maar werkt daarnaast ook met niet-magnetische materialen, roestvaststaal, diverse duplex- en inconel varianten en titanium. Onze processen en methoden voldoen natuurlijk aan de eisen van alle in uw markt gangbare certificaten.

Olie & Gas

De Micro Machining Group bestaat uit een 2-tal bedrijven  waarbinnen een speciaal team gespecialiseerd is in de markt voor olie en gas. Dit betekent dat wij – naast de (verspanende) bewerking van de meest specialistische materialen – in nauwe samenwerking met onze zusterbedrijf ook om kunnen gaan met zeer complexe processen. Aansluitend is het ook mogelijk om de meest specialistische warmte- en oppervlaktebehandelingen en high-end laswerk uit te (laten)voeren door ons geselecteerde partners. Wij zijn dus in staat om u een groot deel van het productieproces uit handen te nemen.

Wij gaan graag met u in gesprek over de uitdagingen waar u nu voor staat en welke bijdrage wij aan uw oplossing kunnen leveren.

Meet- en regeltechniek

De markt voor meet- en regeltechniek wordt getypeerd door de woorden ‘kleiner en fijner’, wat simpelweg betekent dat de nauwkeurigheid omhoog gaat, terwijl het formaat van de onderdelen kleiner wordt. Dit klinkt evident, maar in een markt waarin men spreekt van microns  in plaats van millimeters hebben dergelijke eisen vergaande gevolgen voor bijvoorbeeld de materiaalkeus, bewerking en kwaliteit. De Micro Machining Group maakt innovaties mogelijk door én met u mee te denken over de optimale serieproductie van onderdelen én constant te innoveren op het gebied van kwaliteit en precisie.

Elke nieuwe uitdaging zorgt ervoor dat onze geleverde kwaliteit en precisie verder toeneemt. Dat betekent dat wij niet alleen thuis zijn in de verspanende bewerking van de meest uiteenlopende en exotische materialen, maar ook dat wij producten leveren die voor de volle honderd procent voldoen aan de door u gestelde kwaliteitseisen. Het leveren van kwaliteit betekent daarnaast dat wij tevens in staat zijn u montage, reiniging en cleanroom-verpakken uit handen te nemen.

De verbeteringen die leiden tot de optimale serieproductie van uw onderdelen leiden tot significante besparingen op productie- of materiaalkosten.Bas Schunselaar - Managing Director
Grote aantallen hoge precisie
Precisie

Een ander centraal aandachtspunt binnen de Micro Machining Group is de optimale serieproductie van onderdelen. Dit levert concrete procesverbeteringen op als: het terugbrengen van het aantal opspanningen van het product, het uit één stuk fabriceren van meerdere onderdelen of het integraal uitvoeren van aanvullende productiestappen. Deze verbeteringen leiden tot een significante besparing op productie of materiaalkosten en aanmerkelijk minder handling- en transportkosten. Wij nemen u graag ook andere stappen uit het productieproces uit handen, voorbeelden hiervan zijn: elektrochemisch polijsten, orbitaal lassen en assemblage.

Ons probleemoplossend vermogen en focus op kwaliteit maakt de Micro Machining Group een essentiële partner die haar steentje bij kan dragen aan uw doorbraken en concurrentiepositie. Wij zijn voor een aantal aansprekende klanten een integraal deel van hun productie- en ontwikkelingsproces en beschikken over de juiste certificaten om ook aan uw markt te leveren.

Wij gaan graag met u in gesprek over uw uitdagingen op het gebied van product en proces en laten u graag zien welke bijdrage wij kunnen leveren.

Attractiemarkt

Van alle attracties is de achtbaan vaak een van de meest aansprekende. In ieder geval is een grote achtbaan vaak dé grote publiekstrekker van een attractiepark. Als ontwikkelaar en fabrikant concurreert u met enkele internationale specialisten voor opdrachten van de grote exploitanten van attractieparken. U ontwikkelt attracties die hoger, sneller of spannender zijn, maar waar de passagier nog steeds veilig en comfortabel van kan genieten. Dit vraagt veel van uw ingenieurs, hun creativiteit wordt namelijk getemperd door veiligheidseisen, natuurkundige wetten en de beschikbare materialen en technieken. De Micro Machining Group neemt u een deel van deze zorg uit handen door samen met u onderdelen te realiseren die over de hogere kwaliteit en betrouwbaarheid beschikken die een dergelijke installatie vraagt.

Hoge betrouwbaarheid en kwaliteit, snel geleverdBas Schunselaar - Managing Director
Uw attracties hoger, sneller of spannender
collage

Een achtbaan die hoger of sneller gaat vraagt om onderdelen met een hogere nauwkeurigheidsgraad en afwerking. Alles draait om het realiseren van het vereiste niveau van veiligheid en comfort. De Micro Machining Group helpt u graag met  de ontwikkeling van dergelijke onderdelen en levert deze vervolgens op de door u gewenste levertijden.

We hebben veel ervaring met de bewerking van de extreme materialen die bij deze installaties worden gebruikt. Het meeleveren van de benodigde certificaten is natuurlijk geen probleem. Het hele proces, van grondstof tot levering, is vervolgens ingericht om de traceability van uw onderdelen te waarborgen en door de 100% kwaliteitscontrole bent u er zeker van dat de onderdelen aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen. Ook zijn wij gewend aan het leveren van uw hoogwaardige producten met een korte doorlooptijd.

De Micro Machining Group beschikt uiteraard over de certificaten die essentieel zijn voor leveringen binnen dit marktsegment. Daarnaast werken wij constant aan de realisatie van telkens kortere levertijden terwijl wij vasthouden aan onze zeer hoge leveringsbetrouwbaarheid.

Wij gaan graag met u in gesprek over de onderdelen die u nodig heeft om uw achtbaan of attractie nóg spannender te maken.

Medisch / Optisch

Als wij spreken van een marktsegment dat de grenzen van het technisch haalbare opzoekt, denken we aan de Medische en Optische markt. U weet waarschijnlijk wat er nodig is om de volgende technologische sprong te maken, maar praktisch haalbaar wordt dit pas als uw leverancier ook daadwerkelijk levert op dat nieuwe niveau van kwaliteit en precisie.

In de medische wereld staat kostenbeheersing bijvoorbeeld hoog op de agenda en u moet producten aanpassen of ontwikkelen die aan deze nieuwe standaard voldoen. Wij kunnen u helpen met de juiste materiaalkeuzen en u adviseren over de juiste bewerkingsmethodieken en oppervlaktebehandelingen.  Een goed voorbeeld hiervan is de afweging tussen bewerkingsprocessen. Door te kiezen voor een ander proces is het bijvoorbeeld ineens mogelijk om een onderdeel te spuitgieten of uit volmateriaal te maken, waardoor een significante kostenbesparing te realiseren is. Micro Machining Group staat u bij in dit proces, denkt al in het ontwerpproces mee en informeert over de gevolgen van bepaalde keuzes op uw eindproduct.

Het innovatieve product dat u nodig heeft moet natuurlijk ook voldoen aan uw eisen op het gebied van kwaliteit, afwerking en kostprijs.Bas Schunselaar - Managing Director
Kwaliteit & precisie
Reiniging

Regelmatig krijgen wij vanuit de optische discipline vragen over de mogelijkheid tot fabricage en levering van een bepaald onderdeel en welke afwegingen er gemaakt moeten worden als dit onderdeel geproduceerd moet worden. In veel gevallen werken wij dan op basis van uw tekeningen samen met uw specialisten aan een prototype-onderdeel dat zo dicht mogelijk bij het ontwerp blijft terwijl het in serie leverbaar is. Dit om ervoor te zorgen dat u het product krijgt dat u nodig heeft, maar dat het onderdeel ook voldoet aan uw eisen op het gebied van kwaliteit, afwerking en kostprijs.

De Micro Machining Group is gecertificeerd conform ISO 13485:2016 om aan de Medische- en Optische industrieën te leveren, garandeert leveringsbetrouwbaarheid en heeft de capaciteit om 100% kwaliteitscontroles uit te voeren. Daarnaast zijn wij in staat om alle mogelijk oppervlakte-, warmte- en reinigingsbehandelingen voor u te verzorgen.

Wij gaan graag met u in gesprek om vast te stellen welke bijdrage wij gaan leveren aan uw volgende technologisch hoogstaande producten.

Automotive

We kennen de uitspraak: “een goed geoliede machine”, maar we weten ook dat in de automotive dit al lang niet meer het streven is. We streven namelijk naar de best geoliede machine! We zoeken naar de kleine verbeteringen die ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld minder slijtage, een betere oppervlakte kwaliteit en lagere produktiekosten ontstaan. Dit is een attitude die de gehele industrie typeert en tot in alle haarvaten is doorgedrongen. De Micro Machining Group is als leverancier aan deze veeleisende industrie dan ook continu op zoek naar mogelijkheden om het proces te optimaliseren en zo kleine verbeteringen te realiseren. Dit zien we direct terug in onze productieprocessen, maar ook in ons voorraadbeheer, leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteitscontrole.

Wij maken het verschil door onze processen naadloos in uw keten te integreren Bas Schunselaar - Managing Director
Kleine verbeteringen forse resultaten
Seriematige kwaliteitscontrole

Een project waar dit uit blijkt is onze hoogwaardige lijn voor de fabricage van componenten voor de voorvork van motorfietsen. In dit project moesten wij voldoen aan vooraf vastgestelde eisen met betrekking tot materiaal- en productiekosten maar konden wij het verschil maken door het terug dringen van transport-, voorraadkosten en een volledige integratie in de keten van de klant. Door de lijn volledig te automatiseren door middel van robots zijn wij er daarnaast in geslaagd om de kwaliteit constant te houden terwijl de efficiëntie drastisch toe neemt.

De Micro Machining Group levert de juiste hoeveelheid fijnmechanische componenten op het juiste moment en van de juiste kwaliteit, dat is wat just-in-time voor ons betekent. Wij pakken indien nodig zelfs extra stappen uit uw productieproces op om zo nog beter te passen in uw productieketen en de efficiëntie te verhogen. Concreet betekent dit dat u aan ons een partner heeft die een significante bijdrage levert aan de processen waar u wat kan winnen.

Wij gaan graag met u in gesprek over de bijdrage die wij kunnen leveren aan uw productieproces en -keten.

Lucht- en ruimtevaart

De markt voor lucht- en ruimtevaart wordt gekenmerkt door een aantal belangrijke ontwikkelingen. De onderdelen worden steeds complexer, supply chain risico’s nemen toe en bedrijven richten zich steeds meer op de globale markt. Deze trends zorgen ervoor dat in één aspect excelleren niet meer voldoende is, de markt verwacht zowel innovatie als een nauwe samenwerking maar staat niet altijd toe dat de prijs meegroeit. Dit heeft tot gevolg dat klantrelaties zich ontwikkeld hebben tot integrale partnerships waar de Micro Machining Group haar processen integreert in de keten van de klant en er op productniveau steeds vaker sprake is van co-creatie.

Essentiële ontwikkelingen binnen ons vakgebied maken nieuwe oplossingen mogelijk in uw markt.Bas Schunselaar - Managing Director
Innovatie door Nauwe samenwerking
79201_TT_Product_DSC2182-SMALL

Door al vroeg het gesprek met de Micro Machining Group aan te gaan over ideeën, mogelijkheden en wensen kan u al tijdens het ontwikkelproces gebruik maken van onze expertise en ervaring. Zo informeren wij u graag over essentiële ontwikkelingen binnen ons vakgebied en welke kansen dit biedt voor bijvoorbeeld samenstelling of productie. Wij hebben veel ervaring met de bewerking van exotische materialen zoals bijvoorbeeld titanium en hebben de machines en faciliteiten om de meest complexe onderdelen te produceren. Wij tonen u graag een aantal aansprekende voorbeelden van producten en onderdelen waaruit onze capaciteit en expertise blijkt.

Wij beschikken natuurlijk over het certificaat (AS9100D) die essentieel zijn om aan uw markt te mogen leveren en zijn volledig ingericht om u, in aanvulling op onze productiemogelijkheden, diverse andere processtappen uit handen te nemen.  Zo zijn wij in staat om diverse reinigingsprocessen en een breed scala aan warmte- en oppervlaktebehandelingen integraal uit te voeren.

Wij zijn benieuwd naar uw nieuwste uitdagingen en vertellen u graag welke bijdrage wij aan de uw oplossing kunnen leveren.